10. 7. 2006

Novic na nete

Celý deň netrpezlivo čakal na chvíľu, kedy zasadne k novému počítaču. Hlavou mu vírili rady ostrieľaných kozákov na nete, všetky tie doporučenia, ako čo robiť, kde sa prihlásiť, ak chce spoznať nových ľudí. Tešil sa na to. Tešil sa na budúcich priateľov... No a samozrejme najmä na priateľky. Keď sa mu pred očami rozžiarila obrazovka, pripadal si ako v kasíne Las Vegas. Rýchlo behal očami po rôznych miestnostiach a kluboch, čo sa mu núkali. Skrývali sa v nich "vysnení" priatelia.
Pánsky klub.
V duchu si predstavil anglický klub gentlemanov čítajúcich Times, fajčiacich cigary. Klik a už sa dvere otvárajú. V tej chvíli sa v rohu objavila jeho prvá RP v živote. Fúha, to je ale bleskovka. S očami veľkosti tenisových loptičiek hľadel na písemná, ktoré dávali dokopy vetu: Ahoj, krásny večer, máš záujem o kvalitný análek? Neveriac vlastným očiam si to ešte raz prečítal. Nie, nemýlil sa. Bolo to tam. Rýchlo sa odhlásil. Chvíľu sedel a predýchaval to.
Nie, to bol len náhoda, skúsim inde, vyberiem si nejakú konkrétnu osobu, rozhodol sa po chvíli.
Po dôkladnej lustrácii si vybral usmievavú štyridsaťročnú rozvedenú blondýnku s dospelými deťmi, ktoré vraj na mamu nemajú čas. A začal písať. Svoj prvý list na nete. Písal o sebe, o problémoch v práci, o tom, ako trávi voľný čas. Odpoveď prišla okamžite. Listy sa míňali v étere nadzvukovou rýchlosťou a boli čím ďalej dôvernejšie. V jednom z nich mu krásna neznáma ponúkla heslo k svojmu albumu. S búšiacim srdcom pozeral odrazu na krásku s odhalenými prsiami, ktorá ako keby ho pozývala k sebe... V ďalšom liste mu ponúkla ešte jedno hesielko, kde vraj bude oveľa viac. Ale... len ak jej pošle na mobil 400 Sk. Držal v rukách mobil ako v tranze a rozmýšľal, čo urobiť.
Zrazu sa ozvalo zazvonenie. Volal kamarát.
- Ahoj, tak ako sa ti surfuje? -
V krátkosti popísal situáciu.
- Ty hovädo, však ty si píšeš s Jurom. Ja umriem. To som ti nehovoril? Má nafotené baby a láka od takých blbcov, ako si ty, prachy. Dúfam, že ste ešte neprebrali, ako to má rada... -
Úplne spotený skončil hovor.
Prepol sa na Pokec. Tam v nemom úžase čítal odkazy. Nick nežného pohlavia hľadal partiu swingerov, mladík sľuboval starším dámam splnenie všetkých erotických snov, dvaja sa hádali o politike, na obrazovke sa objavovali výrazy, pri ktorých by sa červenal aj poručík cudzineckej légie, ďalšia slečna hľadala kohosi na vášnivú noc s upozornením: chlapci nepíšte, manželský pár hľadal iný na spoločné erotické hrátky s výmenou partnerov, zdravotný stav samozrejem 100 %.
Je to možné? Toto by nevymyslel ani Pročko.
Všetko vypol.
V telke bežali nočné správy.
Všetky tie hrôzy boli slabý odvar v prorovnaní s tým, čo mu uštedril internet...

6 komentárov:

ostrovanka povedal(a)...

maxim, povedz, kde si sa to prihlasoval???

ale nie, to bol zart :)

napisal si to tvrdo a naturalisticky, ale asi pravdivo...

Nick povedal(a)...

Taky je svet anonymneho internetu ...

Anonymný povedal(a)...

Nehovorím, že som tam na začiatku nenakukol, ale odvtedy sú také stránky na čiernej listine. To čistenie PC za to nestojí.

Anonymný povedal(a)...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

Anonymný povedal(a)...

Keep up the good work. thnx!
»

dievčatko s dáždnikom povedal(a)...

no, každý deň premýšľam, ktorý z mailov čo mi chodia je úplný žart, ktorý napísal úchyl a ktorý je aspon na 51% pravdivý... ach