5. 11. 2006

Zrod celebrity



Milí moji čitatelia a pisatelia!
Chcel by som sa vám týmto poďakovať za skvelé minulé, prítomné aj budúce diskusné príspevky, vďaka ktorým som sa raketovou rýchlosťou prebojoval na vrchol rebríčka svetových celebrít. Razom sa mi naplnil elektronický diár pozvánkami, z ktorých vyberám len tie najatraktívnejšie.

Bol som pozvaný do prezidentského paláca, kde mi hlava štátu odovzdala Rad Ľ. Štúra 7.triedy a k tomu plniace pero. Keďže som sa dozvedel, že bude prítomný aj šéf NATO a náš premiér, obliekol som si maskáče, ktoré som si kúpil naposledy v Londýne. Prepáč, Tony, že som ti ich vyžral, netušil som, že britský premiér chodí nakupovať do Next-u. Keď ma šéf NATO zbadal v bojovej uniforme s neznámym metálom, pozval ma diplomaticky na prehliadku Pentagónu. Na recepcii som sedel medzi ním a prezidentom a počúval, ako hlava štátu perfektnou angličtinou striedala slová: Yes... No... Mr. Džap. Ako predjedlo sa podával jemný údený losos s kaviárovou penou a toastom, ako hlavné jedlo servírovali bravčovú panenskú so zemiakovou plackou a hríbikmi, ale aj biftek so zemiakmi v alobale a čerstvým šalátom. Na záver sme mali domácu čokoládu s jablkovým parfé. Dobré jedlo sme zapili pivom Topvar 12°, bielym vínom Paves - ročník 2003 a Frankovkou modrou - ročník 2002. Na slávnostnom stole nechýbal ani Päťputňový Tokaj ročník 1999, či Karpatské brandy špeciál V.O.S.S.
Po recepcii mi premiér navrhol, že ma zvezie, asi sa potreboval zdôveriť...
Posťažoval sa mi, že mu každý pchá úplatky: - Pätnásť generácií mojich potomkov by nemuselo pracovať, keby som ich zobral... -
Spýtal som sa ho, či sa necíti trápne, keď jedná s koaličnými partnermi, ktorí jeho problém BRAŤ či NEBRAŤ dávno overujú v praxi.
- Robo, však ten lekár, čo si mu voľakedy natlačil ten koňak, ho tiež zobral a nevytrúbil to do sveta. -
On sa mi odmenil radou: - Nikdy nikomu nesľubuj, čo nemôžeš splniť... -
Nasledujúci deň som mal autogramiádu v Irish pube, ktorý mi celý prenajalo ministerstvo kultúry. Program uvádzala najlepšia slovenská moderátorka Adela B. s tanečnou skupinou Be-Go a so sólistami Bezdedom a Golonkom.
Tesne pred záverom ma vyzdvihol šofér limuzíny a odviezol do Elektry.
Tu ma privítal pán domáci, ktorý sa mi dojate poďakoval za môj článok o "Kráľovstve krivých zrkadiel". Ten sa totiž stal chrbticou jeho plamenného prejavu v parlamente.
Za zmienku stojí moja účasť na koncerte Olympicu. Petr Janda sa mi zdôveril s verejným tajomstvom celého rockového sveta, že jeho mladá žena s ním nedokáže držať krok v posteli. Nakoniec som odišiel s autogramom Petra Cmoríka.
Na Streche jedného nemenovaného domu som sa podrobil krížovému výsluchu pani Oľgy Z. spolu s Milionárom bez nevesty, ktorý mi daroval ružu, a s najlepšou slovenskou autorkou - pani Emmou, ktorá mala na ťaháku napísané názvy svojich kníh. Po nakrúcaní mi príťažlivá a nestarnúca vedma - pani Vilma J. v miestnom hoteli vyveštila, že zakaždým dosiahnem vrchol. Potykal som si aj s pani Jankou (známou porotkyňou SuperStar), ktorá práve skončila nakrúcanie reklamy na piaty dôchodkový pilier.
Týždeň som zakončil vo víre diskoték a v náručí televíznych rosničiek (už tam chýbala len Paris Hilton). Keď vytriezviem, prezradím vám, aké bude zajtra počasie...
Na záver sa vám chcem ospravedlniť za to, že som vám celý týždeň neodpovedal v diskusiách. Uznajte však sami, nedalo sa to stihnúť...
S úctou váš
Maxim

P.S Nebojte sa o mňa, oddnes ma liečia najlepší svetoví psychiatri a môj známy Vlado Schwandtner.

21 komentárov:

Maroško povedal(a)...

Pri Sladkom spáčovi som váhal s komentárom, aby som ti prehnane nezdvíhal sebavedomie, ale po tomto článku vidím, že je to už zbytočné a tajomstvo je prezradené. Musím teda napísať aj ja: Maxim, dobre, lepšie, najlepšie!

À propó... som sa fajne pobavil...

Úplne iná povedal(a)...

Ak budes potrebovat, aj v radoch bloggerov mame fajnych psychoanalytikov. Najradsej sice robia rektoskopiu zenam, ale podla mna, ak ide o teba...
Sympatie su sympatie :-P

ostrovanka povedal(a)...

max, precitala som to snad desatkrat a vzdy som sa rovnako schuti zasmiala, si najvtipnejsi bloger na blogspote...
aha, a ked sme uz pri tom, pozdrav prosim, roba... a nech cosi robi s tymi svojimi slubmi...

murphy povedal(a)...

maxim,
kde Ty na tie myšlienky chodíš?
Ty si ako sopka humoru, chrliaca neúnavne svoju lávu v pravidelných intervaloch von :-)

Silviah povedal(a)...

:-)))
Prosím pekne Vlada Sch.,
nech Ťa, maxim, nelieči...
Ani mäkké "f" tvoj diár
pravde - ach, joj! - neprieči.

Leda by si tak to myslel,
že Ti z toľkej pachuti,
aj keď činíš, čo len vládzeš,
už ani chlieb nechutí...

maxim povedal(a)...

maroško, ďakujem..dúfam, že som ťa lepšie pobavil, ako piatočná show Mojsejovcov...:-)))

maxim povedal(a)...

lujza, ďakujem za radu, ale môj manager pre styk s verejnosťou mi zakázal používať služby šarlatánov..
a propos.. to vyskakujúce dievča na fotografii je pred pred, alebo po vyšetreni odporúčaného liečiteľa?;-P

maxim povedal(a)...

os, nie že by som bol neskromný, ale iba desaťkrát?? Bol aj potlesk a slzy v očiach? Milujem aplaus, rovnako ako môj priateľ božský Kája..
pozdrav a tvoj odkaz pre Roba odovzdám...

maxim povedal(a)...

Ale Murphy,..;-))nevychvaluj takto verejne moje vulkanické schopnosti...

ostrovanka povedal(a)...

max, oki, klamala som... odhalil si ma :)

maxim povedal(a)...

silviah, ďakujem..pre nedostatok času dnes ti neodpoviem básňou, čakám vzácnu návštevu.. vedenie Spoločnosti slovensko-ruského priateľstva ..ponáhľam sa do obchodu, musím kúpiť štvrťku chleba, päťnásť zavináčov, tri litre vodky a nejakú zábavnú pyrotechniku....:<)))

maxim povedal(a)...

os, no vidíš, išlo to aj bez tortury..takže päťdesiatkrát..to sa mi páči...:<))))..musím ísť pre tie zavináče..

ostrovanka povedal(a)...

fajn zmena po tych nekrestanskych hodoch :)

Anonymný povedal(a)...

maxim...a keď budeš nabudúce s robom, tak mu prosím pomasíruj krčnú chrbticu, lebo ho ževraj bolí a potom sa nevie sústrediť na prácu.
inak, úplne vážne - nemala som dobrú náladu, veru nie. až do tejto chvíle.výborne.

maxim povedal(a)...

veríš os, že odkedy som celebritou túžim po mastnom chlebe s cibuľou, odviezť sa meškajúcim, rozheganým Ikarusom, sedieť v krčme nad nedočapovanou kofolou s rumom, pokecať si s obyčajnými ľuďmi... ale návraty sú taaák ťažké..

maxim povedal(a)...

milá elka, myslím, že by sme mu ju mali namasírovať všetci a naordinovať Veral 100 retard.. Som rád, že som ti v tomto počasí zlepšil náladu...

murphy povedal(a)...

Drahý max,
buď Ty len rád, pokiaľ sa ešte zmienenými schopnosťami chváliť môžeš... :-)

elka povedal(a)...

maxim...joj veru, zasluzil by si poriadnu masaz, to ti poviem. ja som ako svadobny dar dostala terc na sipky s jeho portretom :-). ver tomu, ze viaceri si uz zgustli

ostrovanka povedal(a)...

max, este ze mas nas, s nami si mozes pokecat aj bez fraku a vyblyskanych poltopanok...
jaaaj, vlastne ty chodis aj na recepcie v maskacoch:) no tak potom hoci pri tom mastnom chlebiku s cibulou...

maxim povedal(a)...

Drahá murphy, som rád, že som dostal do vienka zmienené schopnosti, nechválim sa nimi a rád sa podelím...

Anonymný povedal(a)...

max,
nerozumela som... Vilma ti povedala, že pri styku s verejnosťou dosiahneš vrchol stále?
Nemal by si nosiť so sebou profylaktické gumové rukavice?